Yaşar Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Pınar ve Kısık Ateş Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Yenilikçi Tatlı Yarışması'nda yaratıcı tatlılar ortaya çıktı. 60 öğrencinin katıldığı yarışmada 5 tatlı finale kaldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında düzenlenen yarışmanın kazananı; Birinci sınıf öğrencisi Fatma Sena Yıldız Chocotarta ile birinci olurken, Dila Nur Emre Lezzet Patlaması ile ikinci, Neslinaz Mazı ise Çıtır Cheesecake ile üçüncü oldu. Mansiyon Ödülü ise Choco Karpatka ile Azra Gül'e, Dark Berry ile Furkan Aydın'a verildi.
ANNEMİN PASTASINDAN İLHAM ALDIM
Annesinin pasta tarifinden ilham aldığını söyleyen Fatma Sena Yıldız, şunları söyledi: “Çikolata ve vişnenin uyumlu olacağını düşünerek pasta dolgusunda Pınar Choco labne ve ekşi krema kullandım. Ben kiraz sosunu yaptım. “Labne ve kekin daha sağlıklı olacağını düşündüm” dedi.
GELENEK VE LABNE BULUŞUYOR
Yarışmanın en dikkat çeken tatlılarından Lezzet Patlaması'nı hazırlayan Dila Nur Emre, şunları söyledi: “Gaziantepliyim o yüzden tatlıda iki geleneksel malzeme kullandım. Ben tatlının içinde güllaç yapraklarını, dışında ise kadayıf kullandım. Choco labneh ve kremayla akışkan bir dolgu hazırladım. “Topun altına bal ve krema sos kullandım” dedi.
Üçüncü tatlı olan Çıtır Cheesecake'i sunan Neslinaz Mazı ise şunları söyledi: “Tatlılık hissinin waffle gibi olmasını istedim. Bu yüzden baklava hamuru kullandım. Yufka hamurunun arasını Choco labne, krema ve antep fıstığı ile hazırladım. “Tatlının üstünde böğürtlen sosu var” dedi.