Akşam 5 çayına nefis bir tarif… Tahinli sandviç tarifi! – Son dakika gastronomi haberleri

Akşam 17.00 çayında keyifle tüketebileceğiniz lezzetli bir tarif arayanlar için harika bir seçenek: tahinli çörek! İçerdiği tahin sayesinde hem lezzetli hem de besleyici olan bu sandviç, yumuşak dokusuyla çay saatlerinizin mükemmel tamamlayıcısı olacak. Pratik, yapımı kolay bir tarif arayan herkesin favorisi olacak tahinli sandviç tarifimizi mutlaka deneyin!

MALZEMELER

Hamur için:

4 bardak un

1 bardak süt (ılık)

1 bardak su (sıcak)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya (veya 1/2 paket yaş maya)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Doldurma için:

1,5 su bardağı tahin

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı, ince öğütülmüş)

Yukarıdaki için:

1 yumurta sarısı

Susam

ÜRETME

Sıcak süt ve suyu karıştırın. Kuru mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.

Unu geniş bir kaba eleyin, tuzu ekleyin ve karıştırın.

Ortasını havuz gibi açıp maya ve yağ karışımını ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Tahini ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın. İsteğe göre ince kıyılmış ceviz de ekleyebilirsiniz.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın. Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün.

Her bir hamur parçasını merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.

Açılan hamurun üzerine tahinli karışımı yayıp eşit şekilde yayalım.

Hamuru rulo haline getirip 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.

Kestiğiniz ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika, rulolar altın rengi olana kadar pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir