Anadolu'nun geleneksel lezzeti Keşkek, baharın taze bereketini sofralarınıza taşıyor! Bu tarif, damaklara keyif veren bir lezzet ve zenginlik şöleni sunuyor.
Yayınlanma: 06.03.2024 – 23.36
Abo Ol
Keşkek, Anadolu'nun bereketli ve bereketli mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle bahar aylarında düğünlerden bayram sofralarına kadar pek çok özel günün vazgeçilmezi olan bu tarif, doyurucu ve lezzetli bir yemeğin simgesidir. İşte, Anadolu'nun baharından: Keşkek tarifi…
KEŞKEK TARİFİ
Malzemeler
- Yarım kilo (3 su bardağı) buğday
- Yarım kilo tavuk
- 2 litre tavuk suyu (Bu yetmezse 1-2 bardak kaynar su ilave edin)
Yukarıdaki için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
yapı
- Tahıl bir gece önceden ıslatılır.
- Tavuğu bir çay kaşığı tuzla birlikte tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Benimki köy tavuğu olduğu için geç pişeceği için basınçlı haşladım.
- Videoda iki tavuğu haşladım, birini kullandım, diğerini ise başka bir şey hazırlamak için sakladım.
- Islatılan tahılın suyu süzülüp geniş bir tencereye konur.
- Pişen tavuklar başka bir kaba alınır ve suyu süzülerek tanelere eklenir.
- Ocağın ortasında orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadığı andan itibaren ocağın altını kısın. Bu ayarla pişirme işlemi 4 saat sürecektir. Zaman zaman karıştırılır. Tahıl suyu koyulaşmaya başladığında biraz daha sık karıştırın, aksi takdirde dibe yapışabilir.
- 3 saat sonra doğranmış tavuk eti eklenir. Yine zaman zaman sıklıkla karıştırılmaktadır. Bu arada suyunu kontrol edin ve çok katı ise bir miktar kaynar su ekleyin.
- 4 saat sonra buğdayı kaşıkla alıp elinizle ezin. Ezilmişse ocaktan alın, değilse biraz daha pişirin.
- Ocaktan alır almaz tahta kaşıkla tavanın kenarına vurarak ezin.
- İstediğiniz kıvama gelinceye kadar çırpın. Afiyet olsun.