Soğuk havalarda tadı ve besleyici özelliğiyle içinizi ısıtacak bir yemek arıyorsanız Türk mutfağının klasiklerinden sulu köfte tam size göre!
Abo Ol
Yayınlanma: 19.01.2025 – 20:55
Kış aylarında havalar soğudukça hem bağışıklık sistemimizi güçlendiren hem de lezzetiyle sofralarımızı şenlendiren yemeklere daha çok ihtiyacımız var. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan sulu köfte, hem içerdiği sebzelerle hem de protein kaynağı olan köftelerle kış sofralarının vazgeçilmezidir. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, kışın şifa kaynağı olan sulu köfte tarifi!
Sulu köfte tarifi
Malzemeler:
Köfte için:
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı un (köfteleri kaplamak için)
Yemeğin sosu için:
- 1 havuç (küçük doğranmış)
- 2 patates (küp şeklinde doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 6 bardak sıcak su
- Tuz ve karabiber
Nasıl yapılır:
- Derin bir kaseye kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırıp misket büyüklüğünde köfteler yapın.
- Köfteleri una bulayıp bir kenara koyun.
- Yağı bir tavaya alıp doğranmış havuçları birkaç dakika kavurun.
- Daha sonra domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Kavrulan havuç ve salçanın üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Su kaynadıktan sonra patatesleri ekleyip birkaç dakika pişirin.
- Son olarak köfteleri ekleyip orta ateşte 25-30 dakika pişirin.
- Yiyecekleri sıcak olarak servis edin. İsteğe göre üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.